Kevi Refis Kutatók 3.

A Kaszap Nagy István Református Általános Iskola és Óvoda a 2023/2024-es tanévben sikeresen pályázott a Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő által a „Tehetségközelben” – komplex tehetséggondozó programok támogatása címenhirdetett pályázatra.

Elnyert összeg: 2 610 000 Ft.

Iskolánkban a természettudományos tárgyak népszerűsítését fontos feladatnak tartjuk. A Kevi Refis kutatók 3. program lényege az, hogy a diákok ismerjenek meg olyan továbbtanulási lehetőségeket, ahol a természettudományokkal foglalkozhatnak, fejlesztésekben, kutatásokban alkalmazhatják problémamegoldó gondolkodásukat.

A program megvalósítása során új eszközöket vásároltunk a foglalkozásokhoz, a már meglévő robotok mellé. A pályaorientációs kitekintést a Kutatók Éjszakáján való részvétellel kezdtük. Ellátogattunk a Nyíregyházi Egyetem – LEGO® Education Innovation Studiojába, ahol a LEGO Education oktatási eszközök használatával, valamint a módszertani oktatás lehetőségeivel ismerkedtünk meg. A Nyíregyházán működő Lego gyárban egy nagyon érdekes, hasznos információkkal teli, élménydús látogatást tettünk.

A robotika foglalkozások mellett még számos, már hagyománynak mondható programot valósítunk meg a tanév hátralévő részében 2024. augusztus 31-ig.

Rózsásné Kalmár Tímea

0 válaszok

Szóljon hozzá Ön is!

Véleménye vagy kérdése van? Beszélgetne velünk?
Írjon bátran, és válaszolunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük