Pályaorientációs nap 4. osztály

Negyedikeseimmel a Széchenyi úton található üzletek, szolgáltatások titkaiba pillantottunk be szeptember 26-án. A program során láttatni szerettem volna, hogyszakavatott emberek összehangolt, áldozatos munkája és különféle ismeretek sokasága szükséges ahhoz, hogy a gyógyszertárban a megfelelő, hatásos gyógyszert tegyék elénk; a pékségben, cukrászdában zamatos, mutatós termékek tekintsenek ránk; az üzletek polcain pedig bőséges és friss árukészlet várjon minket a hét minden napján.

A felfedező út a Paprika gyógyszertárban indult. Gyógyszerész úr bemutatta a raktározást és kiszolgálást egyaránt segítő automata működését, mely nagymértékben megkönnyíti kollégái munkáját. Hallhattunk a helyben előállított készítményekről, azok összetevőiről, megszemléltük a készítés során használt eszközöket. Köszönjük a lehetőséget!

Ezt követően a Péklegényeknél ismerhettük meg a dagasztás, kelesztés, sütés rejtelmeit. Az üzletben sorakozó ízletes termékek az ott dolgozók szakértelmét, odaadó munkáját dicsérik. A látogatás végén finom pogácsát kaptunk a tarisznyánkba. Köszönet érte!

A Kópia Cukrászda felé vezető úton csukott szemmel sem tévedtünk volna el, a készülő sütemények illata csábított, hívogatott a következő állomásra. Rácsodálkoztunk, hogy a hozzáértés, a kreativitás micsoda „sütiköltemények” és tortacsodák megalkotását teszi lehetővé. Az élmény és a búcsúzóul kapott innivaló egyaránt üdítő volt! Köszönjük szépen!

Nagy örömünkre a Pennyben is fogadtak bennünket, ahol profi „idegenvezetésben” volt részünk. Megtudhattuk, hogy milyen utat jár be az áru -a központi elosztóból indulva- a boltok polcáig. Részletes ismertetést kaptunk a különféle termékcsoportokról, válasszal szolgáltak a gyerekek minden kérdésére. Köszönjük, Erzsike!

Utunk végén megállapítottuk, hogy -az adott szakma ismerete mellett- a kedvesség,  az odaadás, a folyamatos figyelem is elengedhetetlen része a mindennapi munkának. Tanulságos, élményekkel teli délelőtt kerekedett!  

Vadné Árvai Ilona osztályfőnök

0 válaszok

Szóljon hozzá Ön is!

Véleménye vagy kérdése van? Beszélgetne velünk?
Írjon bátran, és válaszolunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük