Pályaorientációs nap 7. osztály

2023.szeptember 18-án a 7. osztályos tanulókkal Budapestre vonatoztunk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Az utazás során megismerkedtünk a jegykezelő munkájával.

A “Reptérlátogatás” buszos program volt, amelynek során biztonsági ellenőrzésen keresztül mentünk be a repülőtér forgalmi területeire, közben a biztonsági őr, rendőr, fegyveres őr feladatairól hallottunk információkat.

A túra során a repülőtér területének izgalmas részeit tekintettük meg közvetlen közelről, karnyújtásnyira gurultak tőlünk a repülőgépek, fel- és leszállásokat néztünk meg az autóbuszról, miközben felkészült túravezetőnk, roppant érdekes, élvezhető előadást tartott. A program 3 órás volt, melynek részeként betekintést nyerhettünk a repülőtér titkaiba, valamint lehetőség nyílt többször is kiszállni a buszból a repülőtér izgalmas pontjain. Rengeteg információval gazdagodtunk, és nagyon sok foglalkozást (utaskísérő, pilóta, állatvédő, meteorológus, túravezető, tűzoltó, előteres…..) ismerhettünk meg. Látogatást tettünk a repülőtér központi tűzoltóbázisán, megtekintettük a fel- és leszálló, guruló és földön tartózkodó, kiszolgálás alatt lévő repülőgépeket olyan közelről, amilyen közelről csak látni lehet aktív repülőgépet. A felkészült túravezető, aki maga is a légiipar résztvevője, a buszon és a busz mellett izgalmas előadást tartott a repülőtér működéséről.

Ezek után a Repülőmúzeumban ( Aeroparkban ) a kiállított repülőgépeket nézhettük meg, ahol rengeteg érdekességet, történetet hallottunk a MALÉV életéről, a teherszállításról, személyszállításról. Egy repülési szakmérnök igazi történelemórát tartott, amit mindannyian nagy figyelemmel kísértünk. Beülhettünk a pilótaülésbe, beöltözhettünk utaskísérőnek, pilótának, kényelmesen helyet foglalhattunk különböző típusú gépek utasterében. Olyan gépet is láttunk, amiben egy repüléstörténeti kiállítás volt.

Egy igazán izgalmas, motiváló látogatás volt. Örülök, hogy betekintést nyerhettünk a reptéren zajló mindennapokba. Az élményeket feldolgoztuk, megbeszéltük a tapasztalatokat.

Rózsásné Kalmár Tímea osztályfőnök

0 válaszok

Szóljon hozzá Ön is!

Véleménye vagy kérdése van? Beszélgetne velünk?
Írjon bátran, és válaszolunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük